Välkommen till Bigbanks sida om sparande

Senast uppdaterad den 22 Oktober 2020.

Period Ränta Effektiv ränta
6 mån 0.75% 0.75%
1 år 1.00% 1.00%
2 år 1.20% 1.19%
3 år 1.40% 1.38%
Period Ränta Effektiv ränta
4 år 1.50% 1.47%
5 år 1.50% 1,46%
7 år 1.80% 1.71%
10 år 1.80% 1.67%

Om Bigbanks fastränteplacering

Fastränteplacering är en tidsbunden ränteplacering där du på ett tryggt och enkelt sätt kan få dina pengar att växa. En fastränteplacering passar dig som vill spara under en förutbestämd tidsperiod då det inte är möjligt att ta ut pengarna under spartiden eller sätta in ytterligare pengar.

Insättningsgaranti

Dina pengar är skyddade av insättningsgaranti. Estlands Säkerhetsfond garanterar ditt insatta kapital och upplupna räntor hos Bigbank upp till 100 000 euro. För mer information om Garantifonden och garantisystemet. Klicka här

Trygghet och god avkastning

Räntan på ditt insatta kapital är fast och är inte beroende av händelserna på finansmarknaden. Du slipper följa med vad som händer med räntans utveckling eller börskurserna.

Beräkning av effektiv ränta

Effektiv ränta är ett vanligt sätt att beräkna räntan på fasträntekonton för att få jämförbarhet mellan olika typer av sparkonton: konton där räntan kapitaliseras årligen och konton där räntan kapitaliseras vid löptidens slut. Den effektiva räntan motsvarar den räntesats som krävs för att ge samma avkastning om räntan årligen kapitaliserats, med sk ränta-på-ränta-effekt.

Mer information om insättningsgarantin

Våra sparräntor

Entered sum is too big. Please try a smaller one.

Entered sum is too big. Please try a smaller one.

Uppskattad ränteintäkt

Kr

Ränta %

Från ansökan till sparande - så fungerar det

 • Ansökan

  Du ansöker enklast här på hemsidan. Det är kostnadsfritt och du binder dig inte till något. Du kan bara ansöka som privatperson. Du måste ha en registrerad folkbokföringsadress i Sverige.

 • Undertecknande av avtal

  Vi kommer att skicka ett mail till dig med instruktioner för hur du kan logga in och signera ditt avtal.

 • Överföring av sparbeloppet

  Du gör din insättning till Bigbanks bankgiro 831-9980 samt skriver ditt referensnummer i meddelandefältet. Bigbanks bankgiro samt ditt referensnummer finner du i ditt avtal.

 • Fastränteplacering börja gälla

  Fastränteplaceringen påbörjas när avtalet är signerat samt när det placerade beloppet är mottaget på bankens konto.

Mer information om insättningsgarantin

Frågor och svar

Säkerhet

Börja spara

Det här är Bigbank

Vårt grundläggande syfte är att göra vardagsekonomi enkelt, och därmed möjliggöra för våra kunder att förbättra sin livssituation. Det gör vi genom erbjuda enkla och flexibla spar- och låneprodukter för alla behov.

Insättningsgaranti

Dina pengar är skyddade av insättningsgaranti. Estlands Säkerhetsfond garanterar ditt insatta kapital och upplupna räntor hos Bigbank upp till 100 000 euro.

God avkastning

Räntan på ditt insatta kapital är fast och är inte beroende av händelserna på finansmarknaden. Du slipper följa med vad som händer med räntans utveckling eller börskurserna

Förlängningsbonus

Väljer du att förlänga din fastränteplacering hos oss, får du automatiskt en sparbonus som gör sparräntan 0,1 procentenheter högre än den aktuella räntan.