Blogg|Samla ihop dina lån och spara pengar – varje månad

Samla ihop dina lån och spara pengar – varje månad

Delbetalning, snabblån, kreditkort, ”köp nu – betala sen”. Det finns många typer av lån och vad det faktiskt kostar varierar kraftigt. Sammantaget kan räntor och avgifter på många smålån och krediter bli en väldigt dyr historia. Ibland kan det faktiskt vara så att ett nytt lån är lösningen.

Samla dina lån hos Bigbank

Det är väldigt vanligt att man numera handlar på nätet och väljer olika smidiga finansierings tjänster. Eller att man använder ett eller flera kreditkort för att man får poäng på sina alla sina inköp. Samtidigt som olika avbetalningar och krediter fyller en viktig funktion och ofta hjälper dig att kunna shoppa och betala som du vill så finns det en risk att det i slutändan kan kosta mer än det smakar.

Vanliga kreditkort brukar ofta låta dig köpa saker på kredit där du sedan får hem en faktura ungefär en månad senare. Om du betalar hela beloppet på fakturan på en gång så kostar så betalar du i regel ingen ränta alls och den enda kostnaden för pengarna du ”lånat” i 30 dagar är eventuellt en administrations eller avi-avgift.

Där det kan bli dyrt är om du har flera kreditkort och du inte har möjlighet att betala hela fakturan när den kommer. Då börjar du nyttja krediten och för det betalar du ränta. Det kan variera mycket mellan olika kreditkort men de flesta kreditkort på den svenska marknaden ligger någonstans runt 15 procent i nominell ränta.

För några veckor sedan så hjälpte vi en kund som hade hamnat i en situation med dyra kreditkort. Kunden hade bra ekonomi i övrigt med fast jobb och bra sparande. Men kunden hade också två olika kreditkort som hade skaffats för länge sen men nu börjat användas mer och mer. Det ena kortet hade en limit på 100 000 kronor och det andra 150 000 kronor. Eftersom kunden under en period hade fått oförutsedda utgifter samtidigt som kunden hade fått gå ner i tid på jobbet på grund av covid-19 var nu båda kredit limiterna full utnyttjade. Sammantaget betalade kunden i fråga över 40 000 kronor per år i ränta för de här båda kreditkorten.

Efter att titta på kundens hela ekonomi samt sett den framtida betalningsförmågan kunde vi erbjuda ett Bigbank lån istället vilket gjorde så att kunden kunde betala av sina kreditkortsskulder. Det innebar att kunden i fråga kunde spara över 20 000 kronor per år.

Sitter du också med flera kreditkort eller avbetalningar? Starta en ansökan så ska vi se om vi kan hjälpa dig också!