Blogg|Årets fattigaste månad – så här får du ihop januaribudgeten

Årets fattigaste månad – så här får du ihop januaribudgeten

Januari beskrivs ofta som ”årets fattigaste månad.” Någonting som många säkert  kan känna igen sig i efter som det allt som oftast brukar vara ganska mycket utgifter runt jul och nyår. Det här leder då till att ekonomin under årets första månad kan bli krånglig att få ihop. Därför tänkte vi hjälpa till och lista fem bra knep för att dryga ut kassan och överleva fram tills januarilönen kommer in på kontot.

Spara under januari med matlådor istället för dyra uteluncher.
 1. Rensa hemma och sälj det du inte behöver
  Du har säkerligen en del saker i garderoben, på vinden eller i källaren som du inte behöver. Men som andra troligen kan ha användning för. Starta därför året med att rensa i allt från kökskåp till garage och sälj vidare på nätet. Ett bra sätt att få in extra pengar samtidigt som du får ordning och reda hemma!

 2. Lämna tillbaka onödiga inköp
  Blev det lite för mycket onödig shopping under vinterns reor går faktiskt det mesta att lämna tillbaka, så länge det är oanvänt så klart. Många butiker har extra generösa villkor gällande öppet köp under julen som kan vara bra att faktiskt nyttja.

 3. Låna eller köp second hand
  Bäst av allt är så klart att undvika materiell shopping, men om du hamnar i ett läge där det krävs kan du i första hand försöka låna, annars köpa begagnat.

 4. Satsa på storkok och gör (många) matlådor
  Rensa även i kyl och frys, och ta till vara på all mat och rester. Se till att göra storkok och matlådor, det kan du spara tusenlappar på varje år! Är ni en familj kan ni göra det till en utmaning – turas om att laga så god och billig middag som möjligt.

 5. Handla varor med kort datum
  Troligtvis kommer du behöva komplettera med lite matvaror, även om du gör en storrensning i kyl och frys. Det du kan göra när du väl handlar är att titta efter varor som snart går ut. Ofta har matbutiker nedsatt pris på dessa, vilket ger en perfekt möjlighet att köpa på sig billigare mat för att sedan laga ihop olika maträtter och frysa in.